Conselleria delegarà les competències per a la construcció per 4,1 milions d’euros

El col·legi Santa Quitèria d’Almassora es construirà a partir de juliol de 2019 amb una inversió de 4.153.914,66 euros després de l’aprovació de la Conselleria d’Educació al projecte remès. L’Ajuntament d’Almassora ha enviat la memòria, plànols, pressupost i previsió d’anualitats a la Conselleria d’Educació i ha rebut ja l’aprovació per a la seua inclusió en el programa Edificant.
La documentació detalla la distribució de tres unitats d’infantil i sis de Primària, així com dues aules de suport i reforç, una altra d’informàtica, també d’educació especial, gimnàs, vestuaris, biblioteca, sala de professors, magatzem, sala d’equips docent, despatxos, menjador per a 90 comensals que albergarà als 180 alumnes de capacitat en dos torns i cuina, entre altres equipaments com a zones de joc i espais enjardinats.
L’edifici es construirà sobre una superfície quadrangular de 5.041,70 metres quadrats amb façana als carrers Drets Humans i Morella en sòl dotacional. Al pressupost de licitació, xifrat en 3.882.163,23 euros, se sumaran les assistències tècniques, valorades en 271.751,43 euros, per a poder obrir el col·legi Santa Quitèria en 2020. Segons la cronologia remesa a la Conselleria d’Educació, l’execució s’estendrà entre juliol de 2019 i març de 2020.
“És un dia molt important per a la comunitat educativa del col·legi Santa Quitèria que, de veure condemnat el seu centre a la desaparició en 2014 amb la creació d’un aula mixta, ha passat a tenir garantit un edifici digne i un futur prometedor”, ha assenyalat la regidora d’Educació d’Almassora, María José Tormo, que aquest matí ha supervisat el projecte amb l’alcaldessa, Merche Galí.
La memòria del projecte detalla tots els aspectes tècnics de la construcció d’un edifici d’una planta. Lampisteria, sanitaris, aixeteria, instal·lació elèctrica, calefacció, elements contra incendis, mobiliari o instal·lació de reg són alguns dels aspectes que arreplega la memòria que ha supervisat la Conselleria d’Educació, que formalitzarà la delegació de competències en el consistori després del vistiplau del ple municipal.
Tal com arreplega la documentació, l’edifici apostarà per l’eficiència energètica i comptarà amb una xarxa de pluvials independent dins del recinte educatiu, a més de disposar de diverses escomeses a la xarxa municipal a causa de les característiques del solar, que compta amb gran perímetre de via pública. L’estructura del bloc serà íntegrament de formigó armat.