La mostra canviarà l’Espai Mercat pels centres educatius a causa de la situació sanitària

Els instituts IES Vila-roja i Àlvaro Falomir acolliran els dies 22, 23 i 24 de febrer la XI edició de la Fira Orienta’t a Almassora. L’esdeveniment, dirigit a l’alumnat de quart de l’ESO, Formació Professional i primer de Batxillerat, s’iniciarà el dilluns al Vila-roja i continuarà en l’Àlvaro Falomir els dos dies restants. A causa de la situació sanitària actual, l’Ajuntament al costat de la companyia organitzadora han decidit traslladar la mostra de l’Espai Mercat als centres educatius.

La regidora de Joventut, María Luisa Renau, i el gerent de l’empresa organitzadora de l’esdeveniment, Jorge Roselló, han presentat la nova edició de la fira que ocuparà des del dilluns fins al dimecres de la setmana que ve. L’estudiantat gaudirà gratuïtament d’un esdeveniment informatiu que busca donar eixides professionals a aquest sector de la població. Cal destacar que aquest any només tindrà lloc la part de dinàmiques i orientació personalitzada on l’alumnat podrà preguntar i consultar tots els seus dubtes.

Les xarrades, amb una hora de duració, comptaran amb dos professionals i material audiovisual per a ser més didàctiques. A més, enguany incorporaran la novetat de l’aplicació ‘minecraft’ en la qual diferents col·laboradors tindran el seu espai i ajudaran als usuaris. Aquesta eina virtual dinamitzarà i complementarà la fira ja que convida als participants a resoldre els seus dubtes a través de jocs.

D’aquesta manera, l’APP compta amb un xat que permetrà a l’alumnat estar en contacte amb els orientadors durant un mes des de l’inici de la mostra. Per a accedir a l’aplicació la companyia ha preparat unes claus que tindran els instituts, els joves i el personal d’orientació. L’empresa responsable ha preparat un vídeo explicatiu de l’eina que poden visitar en el següent enllaç: https://youtu.be/irxgbvtqiyo .

D’altra banda, l’objectiu del fòrum és orientar el futur educatiu i laboral de la joventut d’Almassora. L’esdeveniment oferirà assessorament, explicarà les lleis que regeixen el sistema educatiu actual i comptarà amb l’oferta d’universitats i cursos de formació professional. A més, la fira busca desenvolupar habilitats d’autoconeixement en els participants, familiaritzar-los amb el món laboral i ajudar-los a prendre les seues pròpies decisions.

Finalment, la regidora de Joventut, María Luisa Renau, ha agraït a l’empresa responsable la seua adaptació a la situació sanitària actual amb l’objectiu de no interrompre la XI edició de la mostra. “Tant el consistori com l’organitzadora considerem que no era moment de deixar als nostres joves sense una fira tan didàctica i orientativa, per això decidim traslladar-la a les aules dels instituts amb l’objectiu d’evitar l’afluència de moltes persones a l’Espai Mercat”, ha declarat l’edil de l’àrea.