L’adeqüació del recinte industrial més antic del municipi augmentarà la seua competitivitat

El ple extraordinari de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat la sol·licitud a l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) per a adherir-se a la convocatòria d’ajudes per a la modernització del polígon Millars amb una quantia de 209.000 euros. Es tracta del recinte empresarial més antic de la localitat, que busca millorar les seues infraestructures per a incrementar la competitivitat enfront d’altres espais industrials.

El polígon Millars ocupa una superfície total de 497.200 metres quadrats i, pel seu fàcil accés des de Castelló i Vila-real, suposa un atractiu per a tota mena de signatures. El consistori pretén adequar-lo enguany amb la subvenció de la Generalitat Valenciana per a projectar-lo com un centre d’oportunitats. No en va, en aquests moments pateix una falta de serveis propis enfront d’altres recintes industrials més nous.

La regidora de Territori, Carmina Martinavarro, ha assenyalat la pròxima transformació de l’Institut de Qualitat de l’Edificació en comissaria de la Policia Local com un incentiu més per a l’arribada de noves empreses al polígon. “Suposarà un increment de la seguretat en la zona industrial, que és una petició d’aquesta mena de recintes habitualment segregats del nucli urbà”, segons l’edil.

A més, un altre dels objectius de la consecució de les ajudes autonòmiques és la modernització del polígon en termes mediambientals per a ratificar el compromís municipal cap a la sostenibilitat. Segueix així la línia de la substitució del vell enllumenat dels recintes industrials d’Almassora per equips led o de baix consum com els ja instal·lats amb la subvenció dels fons FEDER de la Unió Europea.

La celebració del ple extraordinari de hui suposa reprendre les subvencions que en 2020 van quedar suspeses amb la finalitat de destinar aquests fons a pal·liar les conseqüències econòmiques provocades per la pandèmia en la Comunitat Valenciana. A més, la dotació d’aquests recursos permetrà avançar en l’acord entre l’Ajuntament i la Federació de Polígons Empresarials de la Comunitat Valenciana (Fepeval) després de la reunió celebrada la setmana passada en el consistori.

No en va, entre els objectius de la plataforma figura la consecució de fons públics per a la millora i el desenvolupament dels recintes empresarials. “Incrementar els recursos i l’oferta de serveis dels polígons serà clau per a atraure noves inversions a Almassora, una línia de treball que reforcem per a integrar l’activitat dels polígons en la vida municipal i també els recursos”, segons les mateixes fonts.