El ple modifica hui la normativa per a passar de recaptar 123.000 a 30.000 euros

El ple de l’Ajuntament d’Almassora aprovarà hui la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa per l’ocupació de la via pública que permetrà estalviar prop de 100.000 euros als negocis d’hostaleria amb terrassa i als venedors del mercat ambulant durant 2020. La mesura proposada per l’equip de govern beneficiarà als 42 establiments amb terrassa i als 29 titulars de les parades del mercat.

La sessió plenària, que tornarà a realitzar-se de manera telemàtica per al compliment de l’estat d’alarma, activarà l’exempció del pagament des de la publicació del decret de l’estat d’alarma i durant la resta de l’any, un fet que suposarà al consistori passar d’ingressar 123.000 euros en 2019 a 30.000 en l’exercici actual.

En concret, la liquidació de 2019 corresponent a l’ocupació de via pública per taules i cadires de negocis d’hostaleria va ascendir a 40.306,43 euros en el conjunt de l’any. El pagament d’un únic trimestre, el primer de l’any, deixaria en 10.076,6 euros la recaptació de 2020 per aquest concepte. No obstant això, l’estimació encara és menor pel fet que l’Ajuntament d’Almassora també retornarà la part corresponent a la meitat del mes de març en què els negocis ja van tancar les seues portes per a complir les mesures recollides en l’estat d’alarma.

D’igual forma, la liquidació de 2019 per l’ocupació de la via amb les parades del mercat ambulant dels dimarts i divendres va ascendir a 83.178,39 euros. La projecció del departament d’Intervenció per al pagament d’un únic trimestre seria de 20.794,5 euros. Igual que en l’apartat anterior, la recaptació serà menor en tant que els autònoms que treballen en aquests negocis rebran la part proporcional de la taxa de març pels dies que no van poder treballar en aqueix mes, de manera que només pagaran per dos mesos i mig en tot l’any.

L’aprovació de la proposta que elevarà al ple d’aquesta vesprada l’equip de govern permetrà als responsables dels negocis que puguen sol·licitar en el Servei d’Informació i Atenció Ciutadana (SIAC) la devolució corresponent de la taxa a través d’una instància general que també està disponible telemàticament amb certificat digital.

A més, el consistori treballa per a oferir totes les facilitats als negocis amb terrassa perquè, quan entre en vigor la fase 1 de la desescalada, els establiments puguen situar el major nombre possible de taules dins de les restriccions marcades per a complir la distància de seguretat.