Les reines, Mireia Aparici i Elena Gimeno, juntament amb les seues dames i festers, han recorregut les més de 60 casetes en la inauguració d’aquesta esperada fira

El municipi d’Orpesa ‘avança’ el Nadal amb el seu tradicional Mercat de Nadal instal·lat en les places Major i Doctor Clarà. Una fira que arriba enguany a la seua 16a edició i que compta en el seu recorregut amb més de 60 casetes i estands amb infinitat de productes perquè veïns, veïnes i visitants puguen realitzar les seues compres nadalenques.

Així, aquest matí ha tingut lloc l’acte d’inauguració per part de les reines, Mireia Aparici i Elena Gimeno, els qui han assistit amb les seues dames i acompanyants. No han faltat la la regidora de Festes, Jennifer Casañ; l’edil de Cultura, Gonçal Tamborero, i altres membres de la corporació municipal, els qui juntament amb les corts han aprofitat per a visitar cadascun dels estands que conformen enguany la fira nadalenca.

L’acte central tindrà lloc aquesta vesprada, a les 18.00 hores, amb l’esperat encés de la il·luminació nadalenca de la localitat de la mà d’un espectacle que omplirà de màgia i il·lusió la plaça Major. Un acte en el qual participaran les màximes representants de la festes, juntament amb les seues dames i festers, que tornaran a tindre gran protagonisme. Abans, la colla de dolçainers i tabaleters L’Embolic realitzarà un cercaviles per a impregnar la cèntrica plaça de l’esperit nadalenc amb la interpretació d’algunes nadales.

Programació de la fira nadalenca

L’activitat continuarà durant tota la setmana amb una àmplia programació d’activitats per a tots els públics que comptarà amb tardeos, l’actuació de la Escola de Danses d’Orpesa i tallers infantils en els quals els xiquets i xiquetes podran crear el seu propi ninot de neu, decoració nadalenca i fins a un arbre.

Serà el dia 10 de desembre quan aquesta nova edició del Mercat de Nadal baixe el teló després d’una intensa jornada en la qual no faltarà l’espectacle ‘Simbomba flamenca’, en la qual participaran alumnes del Centre Integral de Majors i Maika de la Font, el bingo solidari i un sopar solidari de sobaquillo (tots dos actes organitzats per la Associació Joves d’Orpesa) en els quals es realitzarà una recollida d’aliments.

La discomóvil ‘Belluga-ho on tour Christmas’ posarà el punt i final a una setmana màgica en la qual tant xicotets com majors se submergiran en una de les dates més entranyables del calendari.